dimecres, 30 de maig del 2018

LA METAMORFOSI


Resultado de imagen de GREGOR SAMSAGregor, el protagonista, és un viatjer que viu al carrer Charlottenstrasse, un carrer tranquil però del tot urbà,  amb la seua germana, Grete, i els seus pares, els senyors Samsa. Com cada matí, Gregor es disposava a alçar-se a les 5 del matí per a anar a treballar, però,aquell dia hi havia una cosa que anava malament. De sobte va despertar-se i al mirar-se les cames, va vore que no eren les seues cames de sempre, ara tenia potes. Gregor es va quedar bocabadat. Intentava moure’s però el cos li pesava tant que era una cosa quasi impossible. Mentrestant, els seus pares li cridaven des de fora dient-li que s’afanyés que perdrà el tren. Un company de treball, decidí anar a buscar-lo a casa. Ara, els pares i l’apoderat no fan més que dir al pobre Gregor que deixe la habitació, cosa impensable per al Gregor perquè no vol que ningú sàpiga com era ara. Però, el Gregor no es podia quedar més temps en la cambra, així que va decidir obrir la porta. Al vore’l tots es van quedar bocabadats, fins i tot l’apoderador va abandonar la casa. 

Els dies i les setmanes van passant i la situació arriba ser insostenible. Pel moment només la seua germana entra a la seua habitació per a donar-li el menjar, fins que la seua mare es va atrevir a entrar. Un dia, el pare es va encarar amb ell perquè pensava que anava a atacar a la seua esposa, i comença a llançar-li tot tipus de menjar fins que se li va quedar clavada una poma que el va deixar quasi mort, tot sagnat i ferit.
Els dies van passar i el Gregor ja no menjava res, havia aprimat moltíssim. Un bon dia, estava quasi tota la família al menjador amb els tres llogaters (que ara vivien amb ells); Grete estava tocant el violí per als llogaters i, de sobte, aquestos van vore com Gregor entrava a la habitació i amb cara de sorpresa, van dir a la família Samsa que els demandarien perquè no es podia viure amb aquelles condicions, tot brut i ple de insectes. Llavors Grete va dir que la situació era insuportable, que aquella cosa monstruosa no era el seu germà i que havia que fer alguna cosa amb urgència.

Al dia següent, van trobar al Gregor tombat, mort. De aquesta manera, la família va decidir mudar-se a una altra ciutat, per a abandonar el passat i oblidar-se del Gregor per a sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LA METAMORFOSI

Gregor , el protagonista, és un viatjer que viu al carrer Charlottenstrasse, un carrer tranquil però del tot urbà,  amb la seua germana, Gr...